Friday, November 30, 2007

Success # 1


"Success is the maximum utilization of the ability you have"

Zig Ziglar


Lewat 2



hari nih lewat lagi.. 

jam 12 aku nap sat... ntah... macam hampeh je rasa. Then woke up at 1pm...macam malas je. Hm... gi masjid.. tak gii masjid..., gi masjid, tak gi masjid... hahahaha.. 

tp aku pegi gak laa akhirnya... tp.. dah dekat dalam jam 1.30pm.. siap park keta, then jalan menuju ke masjid...aku macam dengar orang tengah iqamat.. aiks... lain macam je

tgk jam.. baru jam 1.30pm, zuhur masuk dlm 1.03pm..awat cepat sgt khutbah hari nih? huhuhuhu

apa lagi... dari berjalan anak2 itik.. terpaksa berlari2 kambing (hahahaha.. silap.. berlari2 shuttle run) pergh.. sempat la gak... 

tp tu laa... apsal ari nih cepat plak.

Moral: Jangan lambat2 pegi solat jumaat. Hahahaha

Wednesday, November 28, 2007

Lewat


"Perhatian kepada para penumpang. Disebabkan kegagalan tren di stesen KL Sentral, jadual perjalanan tren dari KL Sentral ke Seremban telah terganggu. Tren akan mengalami kelewatan untuk berlepas. Harap maklum."

Lebih kurang laaa ayat pengumuman dari Komuter KTMB. Aku tunggu kat stesen komuter MidValley....dlm jam 8pm, then tensen terus pi lepak semula kat MidValley Megamall sampai jam 9.45pm. Huh...

Monday, November 26, 2007

Trip Port Dickson - Taekwondo Club

Outing di Port Dickson, Team Building dengan team members... Details program di Banyu.org

Fotogenik nyee aku.. kekekeke


Kopek kerang pon bleh tersengeh.. mmg mcm kerang busuk... ahahaha!


Tiupp.. jgn tak tiup...


Pantai Cermin....


Senyummmm...


Sempoi gilee umah nih


Sempoi... perasan tak korang.. ada shower pipe kat tiang sebelah keta tuu..
sempat mandi buih kat situ.. kekeekke



Banglo fantasi.. huh


Banglo fantasi -2

Tuesday, November 20, 2007

Surah Al-Kautsar

Found out this email while deleting unnecessary emails. Worth to read it. But, do correct me if any wrong facts.


Surah Al-Kautsar

Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik. Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa, mudah-mudahan Allah s.w.t makbulkan doa kita.
2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya'allah hilang dahaga.
3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.
4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x, mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.
5) Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.
6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.
7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah s.w.t . akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

Perkara yg baik kita amalkan slalu. Sebar2kan kepada kekawan, terima kasih.

Wassallam.

Saturday, November 17, 2007

MACvsPC video clip



Mac or pc? of coz laa mac... haahaa

Thursday, November 15, 2007

Adeh


Lepas pergi interview...  tak tau dapat ke tak.... tp dah cuba yg terbaik... n be myself masa di temuduga.. huhuhuhuhu...
then terus pegi makan nasik+ayam+salad kat bangi chicken house.. huhuhuh

Saturday, November 10, 2007

Terima kasih

Terima kasih diucapkan kepada semua yang telah mengucapkan ucapan ulang tahun kelahiran ijam yang jatuh pada 9 Nov setiap tahun. 

Terima kasih sekali lagi.

Tuesday, November 06, 2007

Teabreak... please.



Have a cup of tea and some pastries......

Image captured using K610i

Secretariat... a perspective.






Images captured using Nikon D40X

Flowers





Images captured using K610i

Monday, November 05, 2007

Adeh.. payah

Ada bengkel dari 4-7 Nov 2007. Sebagai urusetia.... adakalanya membosankan, namun cuba mengisi masa yang ada dengan cuba membaca novel. Tetapi... berbeza keadaannya dengan novel sebelum ini, ianya totally difference.

Sukar untuk terpaut pada jalan  ceritanya. Memang jauh sekali daripada yang dipersembahkan di layar perak, tidak dinafikan. Namun... aku cuba membacanya dengan perlahan dan sebaik mungkin untuk mengerti dan mendalami plot dan karakter yang ada.

Setakat ini sudah berjaya menghabiskan dua bab... Pergh... seksa..... Caiyokkkkk :)

Marakesh @ Sunway




Images captured using K610i

Bluetooth.. anyone?


At present, Bluetooth connection is a must for everyone... including me. I am now relying on this connection. Gadgets around me are:
1. MacBook
2. My Handset
3. My Work PC
4. My Work Notebook

And I wish my printer/dSLR have this connection too.

Photo from www.blisse.de

Sunday, November 04, 2007

Kopitiam @ Sunway








Images captured using K610i

Saturday, November 03, 2007

Sunway

Went to Sunway pyramid on 10th October 2007 with some friends. Ended up watching "Bourne Ultimatum" unplanned.




Images captured using K610i

Stunning OS

My baby officially runs on Mac OS X Leopard. What a stunning OS.


A screenshot....

Spaces - Up to four spaces.

Thursday, November 01, 2007

My new baby... erkk...(liability exactly)

Pergh.... yang dinanti dah tiba... saat kemuncak segala-galanya..... akhirnya. MacBook menjelma didepan mata..... speechless...