Monday, December 24, 2007

Shape-Up with Shaun

When I do feel tired and I do not have the mood to go to the fitness center,  the  video clip will be a good reminder to me. kekekekeke

Saturday, December 15, 2007

Kuantan.... series 3

First day.... in the morning.







Camera: Sony Ericsson K610i

Kuantan.... series 2







Camera: Sony DSC-T20

Friday, December 14, 2007

Angin malas

Kenangan...

Aku nak update entry Kuantan.. tp cam tgh malas nak upload gambar.... kekeke.. line slow.. hampeh.

Thursday, December 13, 2007

Still applies....

"Ijam
I know you have years 
of working experience
already, but this still
applies.

HAPPY BELATED BIRTHDAY
- zareek- "
Thanks bro...


Wrapped.....


.....Unwrapped

Wednesday, December 12, 2007

My new skin.....

Please... don't ever think that i did any skin exfoliation at the spa. I just bought a keypad skin for 'my macbook'. Just for RM68 (it is still money duh...), i can keep my keypad clean n tidy. No more stains on my keyboard.


The paper bag


The content


Skin in action

Sunday, December 09, 2007

Kuantan.... series 1

Jumaat, 7 Dec 2007. Bertolak dari bangi jam 8.30pm... jauh juga hendak memandu..... tujuan destinasi adalah ke Telok Chempedak, Kuantan pahang.. Aku tak tau sangat jalan.. nak ke Kuantan tahu laa... tapi nak ke Telok Chempedak tu agak kureng sket.

Perjalanan seperti biasa....cuma bahagian yang aku tak suka adalah laluan menuruni bukit yang curam dengan selekoh yang banyak dan dalam kelajuan yang agak tinggi.. Kecut perut juga kalau di fikirkan.

Dalam perjalanan.... Keadaan Lebuh Raya Pantai Timur.

Dalam jam hampir 12 malam sampai di Kuantan. Pada mulanya, mencari papan tanda ke Telok Chempedak.. baru aku tahu... susahnya memcari arah ke tempat tersebut. Pada tanggapan awal, pasti mudah mencari pantai peranginan  yang terkenal ini, namun sebenarnya agak sukar bagi mereka yang baru berkunjung ke bandar Kuantan.

Akhirnya, cuba bertanya kepada seorang pekerja di kedai 24 jam. Arah yang diberikan agak sukar untuk difahami, ini mungkin disebabkan  tidak biasa dengan keadaan jalan dan kawasan di Kuantan. Namun, mendapat idea untuk menggunakan khidmat 3G wireless dalam mencari peta dan arah. Berguna juga rupanya internet.... tanpa melengahkan masa, membuka komputer riba dan membuat sambungan tanpa wayar menggunakan Bluetooth untuk capaian internet. Seketika, mencapai peta yang terdapat di laman sesawang tempat penginapan. 

Keadaan pada masa itu adalah hujan lebat. Pergh... sejuk juga. Setibanya di tempat penginapan, tanpa melengahkan masa terus memunggah barangan dan daftar masuk. Jam menunjukkan hampir jam 12.30pagi. Keadaan penat dan mengantuk bercampur, membuatkan perasaan tidak sabar untuk membersihan diri dan seterusnya melepaskan kepenatan perjalanan yang hampir memakan masa selama 4 jam.


Muka penat..baru sampai.

Tidak sabar untuk menunggu hari esok.......

Thursday, December 06, 2007

New Power... New Life

Bateri keta aku kong.... kena tukar... terbang Rm160... huhuuuhu
Beli bateri waktu rehat tengahari.. then dapat pasang jam 6pm.. Hm.. hujan pulak tu... tp kalu tak tuka aku nak balik naik mende? kaki? kekekeke.. Tuka jugak laa.. walaupun hujan macam lebat tak lebat, renyai tak renyai... Fuh... lepas tuka... kereta aku macam dapat kehidupan baru.. hhahaha


Bateri baru...bateri lama dibuang jangan.. bleh jual apa...


Tuesday, December 04, 2007

Sunday, December 02, 2007

Two books and I

A friend of mine gave me two books for my reading. Duh.... what a title.... "Down, but not out" by Barry Minkow and "Build Your  Own Ladder" by Dr. Tony Zeiss.

Maybe this is due to my current conditions, he gave me those books. Hahahaha... I'm no where in my career path (been working almost 6 years in same environment and tasks) and feeling down when things went wrong.


Success # 2




"Do what you can,
 with what you have,
 where you are."

       Theodore Roosevelt

Friday, November 30, 2007

Success # 1


"Success is the maximum utilization of the ability you have"

Zig Ziglar


Lewat 2



hari nih lewat lagi.. 

jam 12 aku nap sat... ntah... macam hampeh je rasa. Then woke up at 1pm...macam malas je. Hm... gi masjid.. tak gii masjid..., gi masjid, tak gi masjid... hahahaha.. 

tp aku pegi gak laa akhirnya... tp.. dah dekat dalam jam 1.30pm.. siap park keta, then jalan menuju ke masjid...aku macam dengar orang tengah iqamat.. aiks... lain macam je

tgk jam.. baru jam 1.30pm, zuhur masuk dlm 1.03pm..awat cepat sgt khutbah hari nih? huhuhuhu

apa lagi... dari berjalan anak2 itik.. terpaksa berlari2 kambing (hahahaha.. silap.. berlari2 shuttle run) pergh.. sempat la gak... 

tp tu laa... apsal ari nih cepat plak.

Moral: Jangan lambat2 pegi solat jumaat. Hahahaha

Wednesday, November 28, 2007

Lewat


"Perhatian kepada para penumpang. Disebabkan kegagalan tren di stesen KL Sentral, jadual perjalanan tren dari KL Sentral ke Seremban telah terganggu. Tren akan mengalami kelewatan untuk berlepas. Harap maklum."

Lebih kurang laaa ayat pengumuman dari Komuter KTMB. Aku tunggu kat stesen komuter MidValley....dlm jam 8pm, then tensen terus pi lepak semula kat MidValley Megamall sampai jam 9.45pm. Huh...

Monday, November 26, 2007

Trip Port Dickson - Taekwondo Club

Outing di Port Dickson, Team Building dengan team members... Details program di Banyu.org

Fotogenik nyee aku.. kekekeke


Kopek kerang pon bleh tersengeh.. mmg mcm kerang busuk... ahahaha!


Tiupp.. jgn tak tiup...


Pantai Cermin....


Senyummmm...


Sempoi gilee umah nih


Sempoi... perasan tak korang.. ada shower pipe kat tiang sebelah keta tuu..
sempat mandi buih kat situ.. kekeekke



Banglo fantasi.. huh


Banglo fantasi -2