Monday, July 30, 2007

MC 18 hari

Bunyi dapat MC lama macam best. Tapi sebenarnya kalu bercuti disebabkan sakit, tak best pon. Ialah bukannya bleh buat apa-apapun.

Mesti korang nak tau, apsal aku bleh injured hingga diberi mc lama. Aku masuk perlawanan sparring taekwondo di TAR college kat wangsa maju. Aku main kategori light (68-72kg). Kena main sebanyak 3 bout.

Bout pertama aku ialah no. 12, color Red, Ring B. Jumpa budak UNISEL. Sapa tah nama dia aku tak ingat. Round 1 aku tak dapat point. 0-2. Round ke dua aku dapat 1 - 0. Tapi aku menang sebab lawan banyak kena potong markah sbb byk kena warning. Wakaka..mesti dia tak puas hati ngan aku... Tu laa sapa suruh excited sgt n byk buat silap.

Bout kedua (semi) aku ialah no. 15A, color Blue, Ring B. Jumpa budak UKM gak. Amir namanya. Dia exKeris Mas, budak 1st year, tp transfer ke KTSN sbb rayuan tukar fakulti dia di terima (hilang sorang player SUKEM KKM). Kira fight gak, cuma dia tak berapa fit. Aku menang agak mudah, tapi tendangan dia kira kuat gak laa... Point aku tak berapa ingat sangat. Setakat ni, aku tak ada injured apa-apa... setakat pening sikit sebab bout pertama, aku kena kick kat area leher 2 kali kiri kanan.. kuat gak tp tak de laa sampai KO. Tahan beb.

Bout ketiga (final) aku ialah no. 23, color Blue, Ring B. Jumpa budak UNISEL. Mohd Edi kalu tak silaplah namanya. Kalu tengok muka, mamg macam ganas, macam je la.. Round pertama, waaa.. macam bleh tahan gak mamat nih. Tapi aku dapat mata 1-0. Second round plak macam bleh makan ja mamat nih. huhuhuh.. Mula-mula dia tendang aku, then aku tendang balik, dia melawan, aku tepis plak tendangan dia... tetiba rasa kebas jari aku, tp tak hiraukan lagi, sbb nampak peluang untuk balas tendangan. Then umpire stop perlawanan sebab dia dah kat tepi ring (kalu aku tak silap aaa). Time nak start semula, aku tgk jari aku yg kebas tu.. Aiks.. apsal jari aku bengkok semacam. Mak aih... rupanya tulang 1st segment jari hantu kiri aku dah tersembul kekuar. Darah tak da sgt.. (kira nasib baik aaa), kaler putih siot aku punya sendi jari tu.. dah macam tulang kaki ayam (wakaka..bleh lawak lBg nih). Terus aku tunjuk kat person-in-charge aku, ing ho, dan terus panggil head-of-court utk tgk keadaan aku.

Macam serius, tiba-tiba Sir datang, nampak jari aku terus dia bawa aku ke paramedik. Aku campak je head gear n terus ikut Sir. Tapi yang kurengnya, urusetia tak ada standby ambulans. Team members aku yang lain ada datang tgk aku, tp lepas tu mostly blah sbb tak nak tgk jari aku tu. wakaka. Terus sir guna kereta dia bawa ke HKL.


Sampai di HKL, Sir tolong register, then kena inject dan cuci luka. Masa ni tak rasa sakit lg sbb masih kebas. Buat xray (cun gak awek xray nih... nama Hanis, tarikh lahir 19 Okt 1983, wakaka.. sempat lagi tuh), then masuk ke wad sementara utk masukkan balik tulang n jahit. Mula kena cuci luka lagi sekali. Time ni terasa pedih sket.. huhuhu. Kena injection kat jari..(local) dan diberi sedatif. High aku time tu..huhuhuh. Diorang pull jari aku n masukkan semula tulang. Ni aku tak tgk aaaa, tp masa diorang jahit, aku tengok,...ada laa dlm 8-9 jahitan, dan dijahit oleh dr. Shahiran. Dah settle, aku relaks jap n nap sat. Makan nasik...(lapoo ooo... tak sentuh nasi lagi dari pagi... cuma byk minum air n makan roti 2 keping n coklat sket). Makan ubat... then pi buat xray lg sekali. Sambil xraytu borak2 sket ngan cik hanis. huhuhuhu.

Siap xray, lepak kat wad, sir datang semula dlm 7.15pm. Tunggu discharge, ambil ubat, payment, sijil mc dan next appointment. Sampai UKM dalam jam 10.30pm, sir hantar. Minta bantuan salman drive keta aku ke kolej. Time sakit mcm menyesal sbb keta manual.. wakakaka. Sampai bilik, lepak sat borak. Salman, rui xiang ada n budi.

Sekali mlmnya berdenyut2x sakit. huhuhuhuh.

Nota: Terima kasih kepada semua. Sir yang sungguh prihatin dan baik hati, team members dan doktor di HKL dan kawan yang dekat di hati. Aiseh... tak dapat emas, sukem pun tak dapat main.. huhuhu. Utk opponent aku dr UNISEL, takda hal, tu silap aku sendiri.

huhuhuhu

aku mc 18 hari. injured sbb sparring kat tournament di tar college. huhuhu

Saturday, July 28, 2007

Sabtu, 28 July 2007

Salam semua. Lama tak update blog. Hari ni pergi weight in untuk 1st TAR College Taekwondo Intercollege/Intervarsity di TAR College Wangsa Maju. Tolak dari UKM jam 9.30am, sampai dalam jam 11.00am. Uruskan pendaftaran, then weight in jam 12.30pm (berat aku 69kg, kategori Light(68-72kg).. huhuhuhu). Sekejap ja buat mende tu, pastu dapat maklumat untuk manager meeting jam 3. Uiks... mana bleh.. banyak masa lak terbuang karang. Tp saudari Wani usahakan supaya diorang dapat berikan penerangan ringkas sedikit untuk acara esok. Dapat tahu bahawa semua peserta kena hadirkan diri jam 9am, selewat-lewatnya. Jadi, kitorang kena bertolak dari UKM jam 6.45am. Nampak macam awal pagi sangat, tetapi terpaksa disebabkan kena singgah ke HUKM dan KTSN untuk ambil member yang lain.

Kitorang balik dari weight in dalam jam 1.30pm, tapi jalan hari nih macam hampeh... traffic jam, kenderaan banyak sangat. Sampai UKM dalam jam 4pm. Penat siot.. campur bosan.

Next week pulak (4 & 5 Ogos) ada SUKEM untuk taekwondo. Main kategori Welter (72-78kg) plak... Hahaha.. kena naikkan berat 3 kilo.. huhuu.. tensen tol, dah penat2x turunkan berat, nih plak kena naikkan berat plak. Huhuhuu

Note: Pertama kali bout chart kena charge. Diorang jual bout chart RM5(low quality printing) dan RM8 (hight quality). Ntah apa2x.

Thursday, July 26, 2007

Selsema

Adeh... hari ni (Rabu, 25 Julai 2007), aku rasa macam kena selsema la plak... Pepagi je dah berair idung aku. Kat opis lagi la merana... sojuk opis aku... dah 3 layers baju aku pakai... still sojuk n berair je idung aku. Tak bleh jadi...aku kena buat sesuatu nih..

Petang tu aku pi joging... mau laa 30 minit.. then sambung sebelah malam ada latihan taekwondo jam 8.30-11.00pm. Hahaha. sekarang aku rasa orait sket.. penin takda, n selsema pon dah macam orait. Sekarang aku rasa lega sket.....hmmm. nak mandi ke malam2x nih? badan macam hanget jee sbb training...

Mandi je laaa.. huhuhuhu.. sojukkk.

Friday, July 20, 2007

Apa itu ondel-ondel?



Ondel-ondel yang berupa boneka besar itu tingginya sekitar ± 2,5 m dengan garis tengah ± 80 cm, dibuat dari anyarnan barnbu yang disiapkan begitu rupa sehingga mudah dipikul dari dalarnnya. Bagian wajah berupa topeng atau kedok, dengan rambut kepala dibuat dari ijuk. Wajah ondel-ondel laki-laki di cat dengan warna merah, sedang yang perempuan dicat dengan warna putih Bentuk pertunjukan ini banyak persamaannya dengan yang terdapat di beberapa daerah lain. Di Pasundan dikenal dengan sebutan Badawang, di Jawa Tengah disebut Barongan Buncis, di Bali barong landung. Menurut perkiraan jenis pertunjukan itu sudah ada sejak sebelum tersebarnya agama Islam di Pulau Jawa. Semula ondel-ondel berfungsi sebagai penolak bala atau gangguan roh halus yang gentayangan. Dewasa ini ondel-ondel biasanya digunakan untuk to menambah semarak pesta- pesta rakyat atau untuk penyambutan tamu terhormat, misainya pada peresmian gedung yang baru selesai dibangun. Betapapun derasnya arus modernisasi, ondel-ondel ternyata masih tetap bertahan dan menjadi penghias wajah kota metropolitan Jakarta.
(Dinas Kebudayaan & Permuseuman DKI Jakarta)
Blog Fazilet

Wednesday, July 18, 2007

Ondel Ondel - Benyamin S

First time denga lagu nih, irama dia catchy.. walaupun bunyi macam kelaka sket (aku agak2x jaa maknanya.. wkakakaka). Aku jumpa lirik lagu nih kat sini dan first time aku denga lagu ni kat blog nih.

Ondel ondel - Benyamin S

nyok kite nonton ondel-ondel (nyok!)
nyok kite ngarak ondel-ondel (nyok!)
ondel-ondel ade anaknye (boi!)
anaknye ngigel ter-kiteran (oi!)

mak, bapak, ondel-ondel ngibing (serr!)
ngarak penganten disunatin (serr!)
goyangnye asyik dut-ndutan (dut!)
eh nyang ngibing igel-igelan (gel!)

plak dumblang duplak plak plak
gendang nyaring ditepak
nyang ngiringin nandak
pade surak surak
tangan iseng jailin
kepale anak ondel-ondel
taroin puntungan
rambut kebakaran

anak ondel-ondel jejingkrakan (krak!)
kepalenye nyale bekobaran (brul!)
nyang ngarak pade kebingungan (ngung!)
disiramin aer comberan (byur!)

hore!
palenye botak!
hore!
palenye licin!
hore!
idih malu!

(Ondel-ondel - Benyamin S)

Tuesday, July 17, 2007

Semalam

Semalam hari yg aktif untuk aku... (untuk aku laaa... kalu korang maybe tak kot..wakakaka). Habis kerja dalam jam 5.30pm. Lepas tu ready untuk pergi joging. Aku joging start dalam 6.30. Joging selama 1/2 jam dan buat sket sit-up. Then, balik bilik, bersihkan diri n solat, ready plak untuk training taekwondo. Huhuh.. aku dalam hati pk, larat ke nanti. Belasah ja laa...

Training start dalam 8.30pm. Pergh...warm up cam biasa (light jogging + stretching) dan footwork sket. Sekali ada buat fitness laaaa... Shuttle run 2x2station X 5 set. Hahahahaha... kungpow rasanya. Lepas tu kena buat kanggaroo jump 5jumpx2station X 5 set. Huhuhu.....habis mende tu rest sat.

Habis rest, kena buat kick. Middle turning kick, high turning kick, chopping, high backthrust, high backswing, 360, dan combination. Reps 20 each leg. Peh tu buat combination. Last sekali free sparring. Huhuhu. dah lama tak free sparring. Tapi lite jaa..

Habis tuh ada training kat kolej plak.. tapi tak join aa.. Ponet duh...Cuma tinjau2x sket.. Rupanya diorang buat meeting utk lantik ajk. Hohoho... orait a tuh. Habis dalam jam 12midnite, Terus bersurai.. huhuhu

Smlm kira banyak gak kalori aku terbakar... wakakakaka. Best.

Monday, July 16, 2007

Masum Penang 2007

Muka penat lepas fitness, pastu ramai2x pi makan fastfood. Wakakaka

Gelak la korang.


Gelak lagi.


Salah satu perlawanan.

Saturday, July 14, 2007

Adeh....

Jam 3.30am pergi ke klinik panel. Niat hati malas nak pergi, tapi bila mengenangkan sakitnya terasa sangat, sampai aku pun macam dah menggigil dan kali kedua plak tu (kali pertama kena jam 6pm sebelumnya, sakit bahagian kiri lower back abdomen bhgn belakang, aka mcm area kidney). Aku terfikir, takkan laa kena lagi sakit yang sama. Aku terus call membe aku... (Sori Chin..... kejutkan ko pepagi buteee).

Sampai di klinik, register dan jumpa doktor. Terus buat pemeriksaan dan kena buat urine check. Aku sempat check berat badan aku selepas kasi sample urine pada duty nurse, wakakaka... mana taknya, terletak elok ja mesin penimbang tu, dan aku dah lebih seminggu tak check berat (berat aku 67kg. huhuhu).

Details urine check aku macam kat bawah ni:

CLARITY:_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
COLOR: YELLOW
GLU NEGATIVE
BIL* 1+
KET NEGATIVE
SG >-1.030
BLO* 3+
PH 5.0
PRO* 2+
URO 0.2 E.U./dL
NIT NEGATIVE
LEU NEGATIVE

Apa pun aku tak paham sangat. Kalu korang tau, jelaskan laa sket kat ruangan komen. Cuma aku tau, doktor kata kencing kotor (telan bulat2x jaa apa doktor kata). Pehtu terus pi amik ubat kat farmasi. Aku diberi:

i. Antibiotik/Bectrim (aiseh.. aku tensen tol kalu kena makan antibiotik)
ii. Ponstan 500mg - wat tahan sakit nih.
iii. Buscopen - wat sakit perut (uiks.... apa nih?)
iv. MPC - wat lawas kencing... (hhuhuhu.. mesti kena berlari2x ke tandas kalu makan ubat nih..)

Kena bayar RM17 (setelah disubsidi, kena claim balik ni.... hehehe). Pehtu terus drive balik. Sampai bilik jam 5am. Waaa.. terus tak bleh tido. Apo nak buek jang oiii...

p/s: Kena jumpa doktor lagi selepas seminggu

Bukan Diriku - Samsons

Bukan Diriku - Samsons

setelah kupahami
ku bukan yang terbaik
yang ada di hatimu

tak dapat kusangsikan
ternyata dirinyalah
yang mengerti kamu
bukanlah diriku

kini maafkanlah aku
bila ku menjadi bisu
kepada dirimu

bukan santunku terbungkam
hanya hatiku berbatas
tuk mengerti kamu
maafkanlah aku

reff:
walau kumasih mencintaimu
kuharus meninggalkanmu
kuharus melupakanmu
meski hatiku menyayangimu
nurani membutuhkanmu
kuharus merelakanmu

dan hanyalah dirimu
yang mampu memahamiku
yang dapat mengerti aku

ternyata dirinyalah
yang sanggup menyanjungmu
yang lama menyentuhmu
bukanlah diriku

kembali reff

Friday, July 13, 2007

What I've Done - Linkin Park

What I've Done - Linkin Park

[ Verse ]

In this farewell,
There's no blood,
There's no alibi.
'Cause I've drawn regret,
From the truth,
Of a thousand lies.

[ Pre-Chorus ]
So let mercy come,
And wash away

[ Chorus ]
What I've Done.
I'll face myself,
To cross out what I've become.
Erase myself,
And let go of what I've done.

[ Verse ]
Put to rest,
What you thought of me.
While I clean this slate,
With the hands,
Of uncertainty.

[ Pre-Chorus ]
So let mercy come,
And wash away

[ Chorus ]
What I've Done.
I'll face myself,
To cross out what I've become.
Erase myself,
And let go of what I've done.

[ Bridge ]
For What I've Done
I start again,
And whatever pain may come.
Today this ends,
I'm forgiving what I've done.

I'll face myself,
To cross out what I've become.
Erase myself,
And let go off what I've done.
(From what I've done
From what I've done)
What I've done.
Forgiving What I've Done.

Thursday, July 12, 2007

Hari ini

Sehari dalam hidup aku untuk hari ini (12 Julai 2007)

9.30 am - 12.30 noon : Majlis Syarahan (Urusetia) done
2.00 pm - 5.00 pm : Kerja cam biasa
done

6.00 pm - 7.00 pm : Kalu rajin pi jogging.
done

7.00 pm - 9.00 pm : Majlis kesyukuran dan doa selamat
aiseh, ter'skip' yang ni. hehe
9.30 pm - 10.30 pm : Meeting Pusat Sumber
done, banyak perkara perlu dibuat
10.30 pm - 11.00 pm : Meeting Blok
done, dapat lantik ketua blok
11.00 pm - 12.00 midnite ++ : Training
tak training, tp ambil tahu apa diorang buat

1.00 am : Tido laaa.. Penat

Wednesday, July 11, 2007

About me??!

Makes Me Wonder - Maroon 5

Makes Me Wonder - Maroon 5

[Verse]
I wake up with blood-shot eyes
Struggled to memorize
The way it felt between your thighs
Pleasure that made you cry
Feels so good to be bad
Not worth the aftermath, after that
After that
Try to get you back

[Bridge]
I still don't have the reason
And you don't have the time
And it really makes me wonder
If I ever gave a f**k about you

[Chorus]
Give me something to believe in
Cause I don't believe in you
Anymore, Anymore
I wonder if it even makes a difference to try
(Yeah)
So this is goodbye

[Verse]
God damn, my spinning head
Decisions that made my bed
Now I must lay in it
And deal with things I left unsaid
I want to dive into you
Forget what you're going through
I get behind, make your move
Forget about the truth

[Bridge]
I still don't have the reason
And you don't have the time
And it really makes me wonder
If I ever gave a f**k about you

[Chorus 1 + 2]
Give me something to believe in

Cause I don't believe in you
Anymore, Anymore
I wonder if it even makes a difference,
It even makes a difference to try (yeah)
And you told me how you're feeling
But I don't believe it's true
Anymore, Anymore
I wonder if it even makes a difference to cry
(Oh no)
So this is goodbye

[Breakdown]
I've been here before
One day I'll wake up
And it won't hurt anymore
You caught me in a lie
I have no alibi
The words you say don't have a meaning
Cause..

[Bridge]
I still don't have the reason
And you don't have the time
And it really makes me wonder
If I ever gave a f**k about you and I...
and so this is goodbye

[Chorus 1 + 2]
Give me something to believe in
Cause I don't believe in you,
Anymore, Anymore
I wonder if it even makes a difference,
It even makes a difference to try
And you told me how you're feeling
But I don't believe it's true
Anymore Anymore
I wonder if it even makes a difference to cry
(Oh no)
So this is goodbye
So this is goodbye, yeah (x 3)
(Oh no)

Tuesday, July 10, 2007

Buku 2

Lega rasanya.... bila feedback yang diterima adalah positif. Cuma esok kena mengaku yang kesilapan tentang cover buku tuh....

Buku

Terima buku yang telah siap dicetak pada jam 3.30pm. Nampak cover dia...wa.. memang cantik, tapi bila aku pegang cover dia.. aiseh.. apsal lembut semacam..MATI laaa aku..

Apsal cover tak keras macam previous book? Bila aku telepon printer, dia kata aku order kertas art paper 175gm. Argh.. rupanya kertas yang keras tu adalah art card. Mampuih aku punya silap. Sekarang nih menunggu masa untuk dikritik... Sudahlaa pengkritik terhebat ada ramai kat tempat keja aku nih. Tunggu masa kena panggang ja aku nih.

Huhuhuhuhu....

Training, July 9 2007

First training taekwondo untuk sesi baru 2007/2008. Pada mulanya, perasaan malas dan berat hati mesti ada sebelum pergi training. Siap boleh tido-tido ayam walaupun jam dah tunjuk jam 8pm. Hahhahahaha... memang selalu ada perasaan tu.

Sampai di Pusanika, timbul perasaan bimbang. Ada ke latihan malam nih? Macam takda orang. Perasaan bimbang akhirnya terlerai jua apabila seramai 14 orang turun. Mostly black belt. Aku punya belt masih kaler-kaler lagi, iaitu blue 2. Kalu aku pergi ambil next grading.. naik laa kaler red 1/brown 1.

Sir Chauw sampai dalam jam 8.30pm. Tunduk hormat dan terus kitorang warm up. Ada laa dalam 10 minit light jogging dan stretching dalam 10 minit gak. Berpoluh den, buat split pun dah tak macam sem lepas... tak split abih. Last sem bleh split abih. Huhuhuhu.. kena banyak buat stretching aaa aku gamaknya. Rasa tegang ja urat kaki.

Sir kata dia nak beri light training.. Hehehe.. gumbira rasa dihati. Tapi, light training pun kira mencabar gak. Mula2x kena buat high turning kick, each leg kena buat 20x. Then, chopping (20 each leg), hight backtrust (20 each leg) dan back swing (20 each leg, tapi yang ni rasanya kena buat beberapa set, banyak gak). Rest kejap 5 minit.

Lepas rehat, Sir nak buat combination kick. Hehe.. cam menarik bunyi. Tapi bila Sir buat demo..terdetik dalam ati aku... bleh buat kee...? Ahh... bleh aaa, cuba yang terbaik. Kalu tak silap aku laa, kena buat pusing 360 dan back swing. Huhuhuhu... dah la aku nih pusing2x tak terer sangat... wakakaka.. back swing pun macam haram ja gaya. Macam gaya gaban ada... gaya nak terbang pun ada... silap2x gaya ayam itik pun muncul. wakakakakaka. (lawak la ni..). Dah cukup set, sir buat combination lagi. pusing 360 dan back swing (buat double). huhuhuhuh.. pening gak aku nak buat.. terkial2x.. hahahaha. Berapa set kena buat pun aku tak ingat dah. hHahahaaha

Habis buat beberapa set combination, Sir pun kata, cukup setakat nih, dan seperti biasa di akhir latihan Sir memberikan ceramah wajibnya.. Hehehe.. bukan ceramah politik atau hiburan, tetapi tips2x dalam sparring, cara nak defense diri dan falsafah taekwondo.... huhuhuhu.. kira banyak laa perkara yang disampaikan.

Makluman tentang tarikh kejohanan SUKEM untuk taekwondo, MMU Intervarsiti dan National Championship dan preparation team untuk semua kejohanan tu dibincang juga. Banyak la perkara teknikal dan pelbagai lg. Bersurai dalam jam 10.30pm.

Macam biasa, lepas training kalu tak pi minum2x macam tak sah.. Minum + makan laaa. Pergi makan kat restoran biasa. Borak2x lama gak sampai jam 12midnite. Drive balik, bersihkan diri dan update blog ni... Ni la entry yang korang baca.... Argh.... cam ngantuk la plak... tp mana member2x YM aku ni semua?

Tido laa nampak gayanya...ZZZZZzzzzzzzz ... Adeh, sakit gak ankle aku nih...

Monday, July 09, 2007

Arghh....

Macam mana aku bleh salah tekan suis....!!!!??
Nak switch off printer, aku terswitch off cpu.... Memang gaban btol. Sekarang tengah tunggu scandisk dan relogin semula...

Dahlaa pagi tadi network ada problem. Tak dapat masuk internet. Bila periksa, kambing manalah yang suka-suka hati tukar feeder. Haremm btol.

Kerja

Kerja macam biasa. Bila sibuk, komputer mula nak buat hal. Tiba-tiba restart, switch on tak nak on dll. Tapi siap gak.

Horoscope for July 9, 2007


The Bottom Line

A separation between you and a friend will grow to near polarity unless you listen.

In Detail

You and someone else in your life are separating more and more in your ideas and positions. This distance could grow to a near polarity quite soon if you do not make a strong effort today to understand where they are coming from. You don't have to agree -- in fact, it will be all but impossible for you to agree with them. But it's important for you to hear what they are saying and agree that they have a right to their opinions. Embrace the history you share together.


Disclaimer: Just for fun. Not to be followed.

Sunday, July 08, 2007

Horoscope for July 8, 2007


The Bottom Line
You love to be daring as much as the next person, so kick things up a notch today.

In Detail
You love to be daring as much as the next person, so why not kick things up a notch today? Fuel the excitement that is growing in one of your newer relationships by pushing the envelope ever so slightly today. Go the extra step of making your desires not only known but also irresistible! You will find your partner to be ready, willing and able to fulfill all your wishes. But beware that when you dare them, they have every right to double-dog-dare you right back!

Disclaimer: Just for fun. Not to be followed.

Saturday, July 07, 2007

I Don't Love You (Like I Did Yesterday) - My Chemical Romance

Get this widget | Share | Track details

I Don't Love You - My Chemical Romance

When you go
Don't ever think I'll make you try to stay
And maybe when you get back
I'll be off to find another way

When after all this time that you still owe
You're still, the good-for-nothing I don't know
So take your gloves and get out
Better get out
While you can

When you go
Would you even turn to say
"I don't love you
Like I did
Yesterday"

Sometimes I cry so hard from pleading
So sick and tired of all the needless beating
But baby when they knock you
Down and out
It's where you oughta stay

And after all the blood that you still owe
Another dollar's just another blow

So fix your eyes and get up
Better get up
While you can
Whoa, whooa

When you go
Would you even turn to say
"I don't love you
Like I did
Yesterday"

Well come on, come on

When you go
Would you have the guts to say
"I don't love you
Like I loved you
Yesterday"

I don't love you
Like I loved you
Yesterday

I don't love you
Like I loved you
Yesterday

Friday, July 06, 2007

Tukang Jaga Barang, August 2006

Tugasan pertama sebagai AJK SUKEM (Taekwondo), ketua bahagian peminjaman peralatan sparring, SUKEM 2006/2007. Excellent...barang takda terkurang, terhilang.. Siap terlebih ada laaa...hahahaha!!! (gelak riak ria)


Apo yang ekau nak pinjam aaa... Groin guard size S? Hehehehe...


Team bahagian peminjaman yang sangat dedikasi dan tidak banyak complaint... An honor working with you guys.

Thursday, July 05, 2007

Dealova - Once

Dealova by Once. Still one of my favorite songs till today.



Get this widget | Share | Track details



Dealova - Once
aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu
karena langkah merapuh tanpa dirimu
oh... karena hati telah letih

aku ingin menjadi sesuatu yang selalu bisa kau sentuh
aku ingin kau tahu bahawa ku selalu memujamu
tanpamu sepinya waktu merantai hati
bayangmu, seakan-akan

kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil rinduku padamu
seperti udara yang kuhela, kau selalu ada

hanya dirimu yang bisa membuat ku tenang
tanpa dirimu aku merasa hilang
dan sepi....
dan sepi...

Wednesday, July 04, 2007

Buku

Hari ini selamat menghantar dua buah buku bertajuk "Pembangunan Negara, Komuniti dan Insan Melampaui 2020" dan "Islam, Islamization and Democratization: Challenges and Prospects" untuk dicetak. Kulit buku adalah seperti di bawah masing-masing. Boleh didapati mulai 12 hb Julai 2007. Ok aaa aku buat??

Pembangunan Negara, Komuniti dan Insan Melampaui 2020

Islam, Islamization and Democratization: Challenges and Prospects


Shangri-La Tanjung Aru 2005

Hard waiting.....


.........at last.



A long journey......


........till wake up.


Lights the darkness........


........fills the emptiness.

Tuesday, July 03, 2007

If You're Not The One

Get this widget | Share | Track details

If youre not the one then why does my soul feel glad today?

If youre not the one then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine then why does your heart return my call
If you are not mine would I have the strength to stand at all

I never know what the future brings
But I know you are here with me now
Well make it through
And I hope you are the one I share my life with

I dont want to run away but I cant take it, I dont understand
If Im not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

If I dont need you then why am I crying on my bed?
If I dont need you then why does your name resound in my head?
If youre not for me then why does this distance maim my life?
If youre not for me then why do I dream of you as my wife?

I dont know why youre so far away
But I know that this much is true
Well make it through
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I pray in youre the one I build my home with
I hope I love you all my life

I dont want to run away but I cant take it, I dont understand
If Im not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your arms?

Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away
And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today
Cause I love you, whether its wrong or right
And though I cant be with you tonight
And know my heart is by your side

I dont want to run away but I cant take it, I dont understand
If Im not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your life?

UIA Open, Feb 2007

Pertama kali sebagai Pengurus Pasukan. Banyak perkara perlu belajar dari senior lain untuk menguruskan pasukan taekwondo. Walau bagaimanapun, team ini menjadi juara keseluruhan.

Masa menunggu giliran masing-masing.


Ada orang keluarkan kamera, senyum sahaja.


Bosan tahap 1 ketika menunggu penyampaian hadiah.



Bosan tahap 2 ketika menunggu penyampaian hadiah.


Team members UIA Open.

Blue Lagoon

Blue Lagoon, Port Dickson....Mac 2007

Monday, July 02, 2007

Gaya Juara Terompah Gergasi. 11 Mac 2007

Sebelum perlumbaan, panas.... Kumpulan sebelah macam pasrah kepada kekalahan.



Permulaan yang baik, tapi malangnya kumpulan disebelah tidak bergerak2x lagi



Juara in action!


Menuju ke puncak kemenangan.....





Kunci, Julai 1, 2007


Inilah keja aku masa pendaftaran. Hahaha... Nasib baik bertugas di bilik ni. Tak ada laa panas sangat. Macam mana la keadaan petugas yang terpaksa bertugas di bawah panas terik mentari.