Sunday, March 30, 2008

Happy Sunday

Have a good Sunday.....

Erk... Adakah hari Ahad korang indah dan bahagia? Disulami dengan segala keceriaan dan gelak tawa? Ditemani oleh insan juga kawan-kawan yang membahagiakan? Jika sedemikian rupa, baguslah.. Memang manusia memerlukan kebahagian dan juga teman-teman. (Tak kira laa... keluarga ke.. sahabat kee, kekasih ke.... hemohhemoh kee...)

Baiklah... aku nak ceritakan tentang hari hujung minggu aku..... Kita mulakan sekarang...10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, ....1....


Hari Jumaat (28 Mac 2008)
5.30 pm - Logout.. Cau... Horee.... Invitation letter aku dah keluarkan... Yepeeee

6.00 pm - Sampai umah. Buka baju (Hmm.... apa tengok2...Auratlaaa..)

6.30 pm - On laptop, On tv (TV bisuku), surfing laa apa yg patut.

7.30 pm - Woit... Azan dah bergema kat luar tuuu... (Insapppp...)

8.00 pm - Hmm... surf.. chat...tgk tv

8.30 pm - Adeh.. lapooooo. Roti bakar adalah pilihanku.. (Diet laa konon... padan muka.. dulu dah kurus, pehtu makan tak ingat dunia.... insappp)

2.00 am - Tidooo (huhuhuhuhuhu....)

Hari Sabtu (29 Mac 2008)
6.30 am - Apa ni bising2x... Huhuhuhuh.. Alarm aku berbunyiii... Huuuhuhuh

9.30 am - Adeh... panaslaa... patutlaa... aku tido sebelah tingkap daa.... Nak sambung tido... tak leh.. panas.. (kuang3x)

10.00 am - On laptop.. mmmm.. Apa citer menarik aaaa....

12.30 noon - Lapooo laa... Jom mandiiiiiiii dan kuar lunch.

2.00 pm - Hmm.. nak buat apa aaa... Intenet je laaa

Nota: Masa diantara ni.. aku tidooo... bangun... solat, tidoooo.. makan roti.. Hahahahah

8.30 pm - dah siap mandi.. makan roti bakar lagi.. (huhuhuhuhu.... Aku bukan tade duit tau... baru je gaji... tp konon2x diet laa.. Nyampah)

2.00 am - tidoooo.... depan laptop... Kuikuikuikui..( sori aa geng.. sapa2 yg ping aku lepas 2am aku tak layan)


Hari Ahad (30 Mac 2008)
6.30 am - Adeh... bunyi bising apa niii..Hm..alarm aku bunyi lagi.

9.00 am - Waa.... pagi yg gelap.. kini sudah cerah. On laptop.

12.00 noon - mandi.. kuar pi lunch, beli barang2 sket... potong rambut.. (ke gunting rambut?)

Now.. taip blog la mangkukkk... wakakakaka

Disclaimer: Ni aku sengaja membosankan diri aku pada hujung minggu kali ni. Maleh nak kuar n segala...Baik kan aku..

Friday, March 28, 2008

Media Elektronik

Assalamualaikum

muhahahaa... aku dah lama tak menulis blog ni. Biasa aku cuma send satu gamba, then taruk short caption. Siap kena jadi contoh terburuk oleh Paksu... Hampeh tol. Wakakaka

Firstly, aku nak citer pasal tv. Bukan.. bukan.. aku tak nak bercerita pasal pengaruh buruk / baik tv. Aku taknak bercerita pasal iklan makanan ringan yang tidak sihat. Tidak! Aku juga tak nak bercerita pasal rancangan hiburan yang melambak-lambak kebelakangan ini. Tidak! Aku tak nak buat esei karangan tahap SPM yang mana telah meninggalkan kesan mendalam terhadap diri dan insan aku yang naif ni.. (muahahah... cipan).

Aku cuma nak bercerita kepada korang semua. Tahap kecerdikan tv aku kat umah. Aiks... tv pun ada tahap kecerdikan ke? Yelaa.. tv pun adalah mende.. living thing. Uh... living thing? Serammmmmm.. Nope.. ni bukan citer seram tau. Jauh sekali slot seram kat tv3 yang macam citer anak pontianak kee... saka kee.. (huhuhuhu .. cam seram lak aku.. hahahah).. Ni citer kelaka laaa. Tv aku ni lately asyik moody jee.. moody? Ada perasaan plak tv aku ni. Yelaaa.. dah nama pun living thing.

Dah lama aku perhatikan. Dah lama aku amati. Amati setiap inci, setiap sudut, setiap ceruk. Segalanya aku perhatikan, luar dan dalam. Aku tekan tekan... dia on. Aku tekan off, dia off. Volume aku increase... dia kuat, bila aku decrease dia pon slow laa bunyi. Bila aku gembira, tv aku pon gembira. Yelaa.. mana tanya.. dah dia siarkan rancangan yang kelaka..aku gelak je laa.. Bila sedih.. aku tak berasa sedih pon.. (machoo ni.. uhuks).

Tetapi, apabila disaat aku memerlukan belaian darinya... dia skrg macam endah tak endah. Apa salah aku.. Tidak.. oh tv ku.. Hanya ko lah saja peneman aku dikala sunyi, dikala gembira. Aku sentiasa teringat akan dikau, wahai tv ku. Hhuhuhuhu. Kau sekarang membisu- seribu kata. Walau pun aku bersuara, kau tetap enggan bersuara. AKu bergelak tawa, dan bersukaria.. kau tetap begitu. Kenapa wahai tv ku...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Kalu nak tau sgt. TV aku dah rosak.

Wassalam.

ps: wakakakakak. terima kasih sbb baca sampai abis enty ni yang aku taip dikala bosan.

Wednesday, March 19, 2008

Best tea-break menu


Cream cracker n hot teh tarik are the best snack during a hectic day.

Tuesday, March 18, 2008

Sunday, March 16, 2008

MATTA FAIR 08


Bleh guna lg ni. Anyone? Hahaha.

Saturday, March 15, 2008

Aweks


Pilihlaa yg mana suke. :-P

Dinner kolej


Persembahan pembukaan

Friday, March 14, 2008

Thursday, March 13, 2008

Miri Marriott 1


Pic 1. Try to be fair n balance

Miri Marriott 2


Pic 2. Poolbeach. Too far to get, too closed to be, can't reach.

Miri Marriott 3


Pic 3. Upstair 2 downstair

Miri Marriot 4


Pic 4. Deco

Gamelan


Mlm ni aku layan cd gamelan. Dah lama tak main gamelan. Sambil layan asyik gamelan, sambil cari buku rawatan x-opis aku. Mana aku taruk aaa! :-(

F40


Tidak cocok untuk anak berumur di bawah 36 bulan karena adanya bagian-bagian kecil yang mungkin menimbulkan bahaya tersedak.

Jom masak


Makan megi. Lapo la plak. Ahaks

Tuesday, March 11, 2008

Timeslip


Mc tak dpt, dpt timeslip ja. Cian makcik tu.

Akhirnya


Selamat juga akhirnya

Dentist


Patutlaa, Dr kuar.

Dr Munah


Mana Dr Munah?

Misi mencari dentist


Misi tghari ini adalah mencari dentist di sekitar seri kembangan, balakong dan serdang.

Friday, March 07, 2008

Thursday, March 06, 2008

Lesson Learned

Jangan Memandai-mandai / atau cuba Being Nice

Hari ni aku baru tahu... Rupa-rupanya memang ada manusia, yang mana dia tak nak bertanggung jawab langsung atas apa yang berlaku.

Ceritanya macam nih. Kejadian ni berlaku di opis aku laa. Masa tu aku nak fotostat sumthing. Then, ada la mamat sorang nih. Macam blur-blur tak tau nak guna mesin laminate. Dia tanya-tanya aku, macam mana nak guna mesin laminate tu. Aku dengan pengalaman laminate yang ada kat opis lama kata, cuba laa masukkan kan. Test la dulu, ok ke tak mesin ni.

Mamat nih dengan suke hati, tak mau test dulu. Terus je la dia nak laminate menda tu. Aku suruh je laa masukkan menda tu.. siap aku plug in kan power lagi. Then, alat laminate tu macam bengong... apa yang dimasukkan macam tak menjadi. Then dia pon kononnya macam cuak la... dan terus cuba kuarkan menda yang dia nak laminate tu. Then dia cuba lagi dengan memasukkan the other side of benda yg dia nak laminate. Terus stuck menda tuh. Then datang sorang akak kat opis aku tu, dia tgk mesin tu stuck ngan benda yg mamat tu nak laminate. Dia kata la, cuba tanya org yg biasa buat keja laminate pakai mesin tu and suruh mamat tu kuarkan benda yg tersangkut tu.

Dengan selamba mamat tu suruh aku setelkan menda tu dan suruh aku cari org yg biasa buat tu. Aku terkejut laa... Aiks... apasal macam lepas tangan je mamat nih? Aku cakap la kat mamat tu.. buat la prob report je. Then dia macam endah tak endah, terus kuar dan kata kat kakak tu, kata aku yg buat mesin tu sampai mcm tu and suruh aku setelkan masalah tuh. Uiks... aku terkejut lagi. Niat aku yg baik nak tolong dia tu, terus dia pulangkan dengan rasa takda tanggungjawab utk setelkan masalah tu sama-sama.

Then aku malas nak citer panjang, aku cakap nanti aku setelkan la. Siap kakak tu tepon aku kata, apa status mesin laminate tu dan suruh cari org yang biasa buat menda tu utk betulkan balik. Mamat yg mula2 tadi yg tanya cara utk laminate tu.. dah siang2 lepas tangan. Aku pun malas nak citer panjang ngan kakak tu, kata aku akan setelkan mende tuh. Lepas letak gagang tepon je.. terus aku buat prob report online. SIAP, tak lama kemudian terus mesin tu diambil budak maintenance utk dibuat apa yang patut. Huh.. tensen tol aku.

Lenkali, kalu ada sesapa mintak tolong (esp mamat tu) or else yg aku tak baper kenal kat opis, dan aku tak tau sgt nak operate mende tu.. next time aku akan jawab.. TAK TAU. Abih citer.

Tuesday, March 04, 2008

Hair cut


Hm.. Need a hair cut lor.

Sunday, March 02, 2008

Saturday, March 01, 2008

Mulu2


Kekanak riang nak check in bilik. Muhahaha

Mulu


Hm